Η νορβηγική startup Elliptic Labs βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με ασιατικές εταιρείες για το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του τσιπ που έχει αναπτύξει σε συσκευές.
Τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί υπερήχους για να επιτρέψει τον χειρισμό φορητών συσκευών μέσω χειρονομιών ενδεχομένως να βρει σύντομα το δρόμο της στο καταναλωτικό κοινό, καθώς, σύμφωνα με το BBC, πιθανώς να περάσει σε στάδιο μαζικής παραγωγής το επόμενο έτος. Η νορβηγική startup Elliptic Labs βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με ασιατικές εταιρείες για το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης του τσιπ που έχει αναπτύξει σε συσκευές. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αξιοποιεί ηχητικά κύματα για να «διαβάσει» τις κινήσεις του χεριού του χρήστη...
Ακόμη, επειδή χρησιμοποιεί τον ήχο αντί για το φως, ο αισθητήρας μπορεί να αντιλαμβάνεται χειρονομίες σε γωνία 180 μοιρών, ενώ παράλληλα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και μπορεί να λειτουργεί στο σκοτάδι.
Κατά τον Έρικ Φόρστρομ, στέλεχος της εταιρείας, εάν η τεχνολογία αναγνώρισης χειρονομιών πρόκειται να καθιερωθεί πραγματικά, τότε θα πρέπει να επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία στον χρήστη όσον αφορά στις χειρονομίες τις οποίες χρησιμοποιεί.
Η τεχνολογία της Elliptic Labs επιδείχθηκε στην τεχνολογική έκθεση Ceatec στην Ιαπωνία.
Το ενδιαφέρον για τον χώρο είναι εξαιρετικά έντονο, με πολλές εταιρείες να πειραματίζονται σχετικά με την επόμενη γενιά των συστημάτων χειρισμού μέσω χειρονομιών. Η PrimeSense, γνωστή από το Kinect της Microsoft, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στις έρευνές της, επιδεικνύοντας έναν συρρικνωμένο αισθητήρα που μπορούσε να δουλέψει με ένα Nexus 10 (tablet της Google), ενώ η Disney πρόσφατα παρουσίασε τεχνολογία που επιτρέπει στον χρήστη να νιώσει την υφή και το περίγραμμα αντικειμένων πάνω σε μία οθόνη αφής, μέσω της εκπομπής μικρών δονήσεων. Επίσης, το Galaxy S4 της Samsung διαθέτει ήδη αισθητήρα υπερύθρων για έλεγχο μέσω χειρονομιών.
www.naftemporiki.gr